Als er een stof is waar mensen het meest aan verslaafd zijn, dan is het wel suiker. Niet gek ook, want bijna alles wat lekker is bevat suiker of sacharose (chocola, ijs, taarten, snoepgoed, yoghurt etc. ). Zoals velen misschien wel weten is het eten van suikers enorm verslavend en dat kan een enorme bedreiging (op de lange termijn) voor de volksgezondheid opleveren. Gelukkig bestaan er alternatieve die gezonder zijn voor de volksgezondheid. Of toch niet?
De laatste jaren komen er steeds meer ‘alternatieve suikers’ op de markt (o.a. Palmbloesemsuiker, ruwe rietsuiker, kokossuiker, agave-siroop, koudgeslingerde honing, ahorn-siroop en dadelstroop etc.) waarvan beweerd wordt dat ze stuk voor stuk gezonder zijn dan de gewonen ‘traditionele’ suikers. Zo bevatten ze extra vitamines en mineralen, zijn ze beter voor ons gebit, bevatten ze geen (of minder) calorieen dan traditionele suiker en zouden ze beter zijn voor de bloedsuikerspiegel (insulinepiek)
Afgelopen week kwam ik een opvallend filmpje tegen van het programma ‘Radar’ dat ik graag met jullie wil delen. Zijn deze alternatieve vormen van suikers nu echt wel gezonder, of springen de producenten er gewoon slim op in?
Wat is jouw mening?
Wij zijn benieuwd of jij een van deze bovengenoemde ‘alternatieve suikers’ gebruikt. Proef je verschil of merk je veranderingen in je lijf (energieker gevoel, betere gewichtsverlies). Laat het hieronder weten. Natuurlijk waarderen we het enorm als je dit bericht wilt delen, plussen, liken, tweeten enz ?